Informació general

El terme de ciutat sostenible és aquella ciutat que ha sabut implementar mètodes per poder millorar la vida de totes les persones que viuen en ella.

Per poder realitzar això han hagut de saber integrar el verd en les ciutats. També reduir les emissions de CO₂. Perquè proposar una economia circular i ha aconseguit una mobilitat sostenible i a la mà de tothom.

La ràpida urbanització està provocant que hi hagi com a resultat un gran nombre creixent d’habitants en barris pobres, infraestructures, serveis inadequats i sobrecarregats. Està provocant que la contaminació de l’aire estigui empitjorant la nostra ciutat sostenible i que el creixement urbà estigui en un punt descontrolat.

Segons les Nacions Unides:

«Desde 2007, más de la mitad de la población mundial ha estado viviendo en ciudades, y se espera que esta cantidad aumente hasta el 60% para 2030«.

La meitat de la humanitat viu avui en dia en les ciutats i es preveu que aquesta xifra augmenti fins a l’any 2030.

La ràpida urbanització està exercint pressió sobre els subministraments d’aigua dolça, les aigües residuals, l’entorn de vida i la salut pública. Actualment 883 milions de persones viuen en barris marginals i la majoria es troben entre Àsia oriental i sud-oriental.

L’impacte de la COVID-19 a les ciutats sostenibles ha afectat més a les zones urbanes pobres i densament poblades i a barris marginals de tot el món. Donades les circumstàncies no poden mantenir les seguretats de mesures recomanades.